Een wollen dekbed

Een goede gezondheid is ons veel waard. Slaapproducten van Texelse scheerwol kunnen een grote bijdrage leveren. De wol zorgt voor een perfecte regeling van de lichaamstemperatuur en de vochthuishouding. Dankzij de krulvorm van de vezel kan wol lucht vasthouden. Een perfecte isolatie is het gevolg. Omdat wol vocht opneemt en weer afgeeft aan de buitenlucht, heeft u geen last van koude in bed. Tel daarbij op de heilzame werking van lanoline (wolvet) op spieren en gewrichten en u begrijpt wat wij bedoelen met gezond slapen. Een gezonde nachtrust geeft weerstand en dat merkt u de hele dag!

WAAROM EEN WOLLEN DEKBED?

Ventilatie
Van alle natuurlijke vezels heeft wol het grootste absorptievermogen. Dat maakt wol tot zo’n uitstekende anti-transpirant. Wol neemt alle vocht gemakkelijk op en ademt het als het ware ook weer uit. Dit zorgt ervoor dat u lekker droog en comfortabel slaapt.

Zelfreinigend
Doordat wol lanoline bevat – het natuurlijke wolvet – is wol zelfreinigend, bacteriewerend en vuilafstotend. Zuiver scheerwol in uw bed of matras is bovendien geen aantrekkelijke omgeving voor de huismijt. Immers: wol ventileert optimaal en reguleert de temperatuur en hoeveelheid vocht. Als u ervoor zorgt dat het (dek)bed regelmatig wordt gelucht, dan krijgt de huismijt geen kans.

Brandvertragend
Wol kan bij brand worden aangemerkt als een relatief veilig materiaal. Het verbrandingspunt ligt rond de 600º Celcius. Wol vormt geen (meestal brandende) druppels die voor uitbreiding van de brand kunnen zorgen. De brandvertragende eigenschappen van wol hebben veel te maken met het hoge stikstofgehalte, een hoog vochtgehalte en de ontbrandingstemperatuur. Voor een volledige verbranding van wol is een zuurstofgehalte nodig van 25%. Onze omgevingslucht bevat echter maar 21% zuurstof.

Lange levensduur
Wol heeft een lange levensduur met behoud van haar eigenschappen. Wol is 100% recyclebaar.

Milieuvriendelijk
Wol is een vernieuwbare grondstof: op een natuurlijke manier krijgt het schaap immers zijn nieuwe vacht. Het eindproduct wordt vervaardigd met eenvoudige productieprocessen, die nauwelijks invloed hebben op het milieu.

 

U bent hier:
© 2020 | Home Privacy Disclaimer Sitemap Algemene voorwaarden