Een donzen dekbed

Dons van eenden of ganzen wordt al heel lang gebruikt als vulling voor dekbedden. Dit omdat het licht in gewicht is, goed isoleert en vocht reguleert. Het vulpercentage kan uit 15%, 65%, 90% of 100% dons bestaan. Het resterende deel bestaat uit donsveertjes. Hoe hoger het donspercentage des te warmer en hoe lichter het dekbed is. Omdat de vulling van een donzen dekbed uit los materiaal bestaat valt het dekbed soepel om u heen.

WAAROM EEN DUCKY DONS DEKBED?

Nederlands kwaliteitsproduct
De meeste donzen dekbedden die in Nederland worden aangeboden, zijn in het buitenland - voornamelijk China - geproduceerd. Dit maakt toezicht op de productie en dus de kwaliteit erg lastig.

Alle producten van Ducky Dons worden volledig in Nederland geproduceerd, van het wassen van de veren en het dons tot het vullen van de dekbedden. Dit gehele productieproces voldoet aan de strengste Europese normen en staat onder controle van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Hierdoor bent u verzekerd van hoogstaande kwaliteit en dus optimaal slaapcomfort.

DIS-TNO garantie
Men kan tegenwoordig op de meest vreemde plaatsen een dekbed kopen. Deze dekbedden, die tegen stuntprijzen worden aangeboden, lijken in eerste instantie aantrekkelijk maar niemand kan achterhalen waar het dekbed vandaan komt en wat er in zit.

Door een dekbed met een DIS-TNO label aan te schaffen bent u verzekerd van een kwaliteitsproduct dat conform de geldende strenge Europese wetgeving vervaardigd is en volgens het uniforme reglement van TNO is getest. Let op het label!

Nomite
In tegenstelling tot wat veelal gedacht wordt, is een donzen dekbed een uitstekende keuze voor personen die allergische reacties vertonen. Allergische reacties worden vaak toegekend aan allergie voor dons en veren. Deze allergische reacties worden echter niet veroorzaakt door dons of veren maar door de aanwezigheid van de huisstofmijt in de slaapomgeving.

Omdat een donzen dekbed in vergelijking met een synthetisch dekbed de beste vochtregulerende werking heeft, zijn donzen dekbedden geen favoriete verblijfplaats voor huisstofmijt. Ook is de tijk van een donzen dekbed fijner geweven dan dat van een synthetisch of wollen dekbed waardoor het binnendringen van huisstofmijt wordt tegengegaan.

U bent hier:
© 2020 | Home Privacy Disclaimer Sitemap Algemene voorwaarden